10-04 Ge Doet 'T Er Moar Mee

Datediners zijn een beetje een dingetje bij Balagan. Een zeker Brabants persoon bedacht daarom een datediner-light opzet, waarbij pas na het eten gestart wordt en iedereen gewoon een random blind date krijgt waarmee je een avondje gaat zuipen. Geen spoilers, een schaduwcommissie om dates voor de commissie te regelen en Ge Doet ’T Er Moar Mee. Vriendjes zijn niet welkom op dit evenement, maar we houden alles toch graag politiek correct.

En daar komen de Verenigde Staten in beeld. De ridiculiteit van het heerschappij Trump is om te huilen, we lossen het maar op met spot en gaan volledig in thema MURICA. Ieder duo krijgt een uniek thema toegewezen in Amerikaanse stijl, waardoor zij elkander kunnen vinden en zich Vereenigen.

Na wat geschuif was er dan toch echt voor iedereen een date te vinden en kort daarna werden de thema’s naar eenieder gecommuniceerd. Balagan is dol op verkleden, dus de zoektocht naar de juiste items voor de perfecte outfit ging meteen van start. Toen alle Balagannekes en geheime dates elkaar in de Platozaal troffen, hadden de bij elkaar horende duo’s elkaar al snel geïdentificeerd. Zonder uitzondering had iedereen echt een ont-zet-tend goede outfit en ook nog eens nauw verwant aan hun eigen thema. Bij de cantus kwamen wat liedjes voorbij die we zonder cantusbundel toch echt niet mee konden zingen, maar dat hadden we met boekje waarschijnlijk ook niet gedaan. Er is veel bier gedronken, veel kut geroepen, maar bovenal veel gerookt. Na verloop van tijd werd het feest voortgezet in de Prins. Malba van Heesch heeft toch wel even hard lopen vloeken toen ze zich realiseerde dat ze de hele avond voor haar drankjes heeft betaald en de pot volledig had gemist. We hebben haar smakelijk uitgelachen.