24 -04 Verrijkend Afwijkend, al 25 jaar!

Het is al weer even geleden dat wij ons 25 jarig bestaan mochten vieren. Dit neemt niet weg dat wij er nog steeds met een lach op ons gezicht aan terug denken. Op vrijdag 19 februari hebben wij onze lustrum week met een Balagan chillavond ingeluid. De nodige hapjes en alcoholische versnaperingen waren aanwezig en natuurlijk ontbrak

het ook niet aan mooi gezang, gezelschapsspelletjes en een vuurkorf. Natuurlijk lieten we de Platonen niet achterwegen en vond op zaterdag onze koningsreceptie plaats inclusief kaastafel waar je u tegen mocht zeggen. Althans, als je er op tijd bij was, want Balagan en kaas is als “Samson en Gert”, “Peppie en Kokkie” of de “Power Puff girls”. Onafscheidelijk dus.

De donderdag stond ook in onze agenda met een fantastische buitendag. Onze Poes en Annies hebben de fanatiekheid van ieder Balagannekke op de proef gesteld door een kleine versie van een crazy 88 door Tilburg voor ons te organiseren. Nadat we allemaal onze eigen feestpannekoek hadden versierd, zijn we richting Tilburg – Noord gegaan om daar te kijken hoe goed wij nou echt met ballen zijn; Een potje poolen. De kennis van het poolen is niet bij een ieder even goed, maar enfin, gelachen hebben we zeker. Dit was natuurlijk niet alles, want we hebben deze dag feestelijk afgesloten in de Boekanier met zijn allen, waarvan de verhalen nog steeds diep verdrongen zijn bij menig Balagannekke. Hierna volgde de woensdag, de perfecte timing voor een uitbrak diner bij de Studio. Heerlijk gegeten en alvast een goede start gemaakt voor onze activiteit die de dag erop plaats zou gaan vinden. “De Balagan Birthday Bash”. We waren wat zenuwachtig of het goed in de smaak zou vallen, maar ernaar uikijken deden we zeker. Uiteindelijk bleken die zenuwen volledig onterecht, want door het perfecte organisatorische systeem van Balagan was de activiteit een ware knaller. Met spellen als “Frikandel poepen”, “Expeditie Robinson”, en ‘’het geluid’’ hebben wij zeker gelachen. Deze avond was natuurlijk ook weer goed afgesloten met het nodige aantal biertjes, wat de volgende ochtend toch tamelijk zwaar maakte voor Balagan.

Een kater ontbijt van de Mac kon dan ook niet achterwegen blijven. ‘s Avonds gierden de kriebels echter al weer in onze maag, want de volgende dag zou ons gala plaatsvinden. OB en huidig Balagan inclusief dates werden verwacht bij de Philharmonie in Tilburg, waar we een heerlijk 3 gangen diner hebben gehad met aansluitend nog een mooi “fiske”. Maargoed dat er foto’s zijn denk ik dan maar, want mijn geheugen liet mij de dag hierna weer eens in de steek. Al met al hebben wij een fantastische lustrum week gehad die ons lang bij zal blijven!

Maar, dit was niet alles wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt. Vorig weekend hadden wij namelijk ons Balagan weekendje in het pittoreske Stevensbeek. Dat Limburgs blijft er toch altijd wel een beetje in hangen. Dit weekend stond niet alleen in het teken van halve liters Schültenbrau, Vodka, eten en spelletjes, maar ook mochten wij met trots onze 5 nieuwe leden inaugureren! Nogmaals gefeliciteerd meiden en maak er nog wat moois van de komende jaren!

Doe je best, doe wat je kan; maar onthoud: er is maar één Balagan!