03-09 De aftrap van een TOPjaar

De maandag van de TOP-week hakte er meteen al flink in bij sommigen. Gelukkig konden de polsjes de volgende dag ter verkoeling in het badje bij Anke in de tuin worden gehangen. Dat gold echter niet voor iedereen, want het merendeel moest haar kater maar tijdens de tapshift op Plato zien te verwerken. Tja hè, je hebt werkpaarden en je hebt kreupele paarden.

Die laatste categorie kun je misschien maar beter uit zijn lijden verlossen zou je denken, maar dan zou dit stuk niet geschreven zijn. Natuurlijk werd er wel aan onze arbeiders gedacht en stond er een lekker maaltje op hen te wachten toen zij uitgehongerd en alweer lichtelijk beschonken aansloten.

Uiteraard zijn wij naast Balagannekes tevens Platonen in hart en nieren. Maar aangezien onze Platogeest niet direct met het blote oog te zien is werd het tijd ons stoffelijk lichaam eens flink te bekladden van semipermanente kunst te voorzien. Naast de vele prachtige Platoplakplaatjes die wij dankzij Maxime tot onze beschikking hadden, was er natuurlijk ook één of andere onnozelaar met een stift in the building. Plato werd voor een aantal dagen ‘vereeuwigd’ op onze huidjes, onze immer blije knietjes kregen eindelijk een gezicht en Poes heeft sindsdien een hartgrondige hekel aan netkousen.

En toen was alweer de laatste dag van de TOP aangebroken. Op de planning stond Plato’s Pils Paleis, waar 1000 gratis bier weggegeven werd. En ja daar kwam natuurlijk een volk op af, want zoals ze zeggen: asset mar vur niks is, dan kunne ze kèèle. Ook onze Oud Balagannekes waren alom vertegenwoordigd. Niks te beroerd om de handen uit de mouwen te steken wisten zij tijdens de tapshift al een flink fiske te bouwen achter de bar. Al met al kunnen we ondanks de vele beestjes na de feestjes terugkijken op een prima TOP-week!

We hoefden echter niet bang te zijn om in een gat te vallen na deze week want 1 september stond alweer Bacardi Cocktailnight op het programma. Om de Open Tijd in te leiden was op de valreep een borreltje met de heren van Vatos gepland. De blikken bier werden al snel opengetrokken en de spelletjes konden beginnen nadat de borrelcadeaus waren uitgewisseld. Wij een smeulende asbak en zij een drietand met een fietsenrek rijker begaven we ons naar Plato.

"Feesten moet je altijd verlaten als ze op hun hoogtepunt zijn."

                                                                     -          Italië

Aldus verlieten de laatsten van ons Plato rond een uurtje of zes na nog een babbeltje met de beveiligers te hebben gemaakt. Onderweg naar huis wist Annies nog een heuse Nimbus 2000 te bemachtigen. We zullen aan jullie denken als we jullie vanuit de lucht weer eens met een lekke band zien tobben!